Wij zijn geopend maar werken wel zo veel mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 0182-611004.

191017_Website_header_myopie

191017_Website_header_myopie

Is mijn (klein)kind bijziend (myopie)?

17 Oct, 2019  2681 keer gelezen

De eerste schoolperiode zit er weer op. Voor het meekomen in de lessen en behalen van optimale schoolresultaten is goed zicht belangrijk. Daarom willen we u wijzen op het belang van regelmatige oogcontroles, ook als er nu nog geen indicatie is voor problemen. We voelen ons verantwoordelijk voor de ogen van uw kind(eren).

Myopie

Ook wel bijziendheid genoemd, is wereldwijd de snelst toenemende oogafwijking. Met name onder kinderen is de groei zorgwekkend. In de laatste veertig jaar is het aantal bijziende jongeren verdubbeld en onderzoek wijst uit dat kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, een verhoogde kans hebben om later ernstige oogziektes met beperkte behandelmogelijkheden te ontwikkelen.

Deze risicofactoren verhogen de kans op myopie:

- Langer dan een half uur schermtijd.
- Minder dan twee uur per dag buiten zijn.
- Minder dan 30 cm afstand houden op tablets, smartphones of papier.

Als u een of meerdere punten herkent, valt uw kind in de risicogroep. Dan raden we u aan langs te komen voor een oogcontrole. Op deze manier kunnen we tijdig ingrijpen en worden problemen op latere leeftijd voorkomen. We zijn specialisten in het screenen van kinderogen.

De 20-20-2 richtlijn

Oogartsen hebben de 20-20-2 richtlijn bedacht om de ontwikkeling van bijziendheid af te remmen! Deze richtlijn bevat drie eenvoudige stappen:

- Na 20 minuten dichtbij kijken geef je je ogen ...
- ... 20 seconde rust door in de verte te kijken.
- Elke dag minstens 2 uur buiten zijn.

We voelen ons verantwoordelijk voor de ogen van uw kind(eren).