Momenteel werken wij alleen op afspraak. U kunt ons daarvoor bellen op 0182-611004.
Onze productie is vertraagd, mogelijk duurt de levering van uw bril langer dan normaal. Excuses voor dit ongemak.

https://deromphopticiens.nl/uploads/preciosabrillen_1_20180424_094445.jpg

Preciosa

Door De Romph Opticiens 24 Apr, 2018  2317 keer gelezen

Brillen van Hollandse bodem

In Nederland staat op dit moment welgeteld één brillenfabriek: Frame Holland in Burgerveen. Het bedrijf werd in 1936 opgericht door Willem Pieter Meulenberg, toen nog onder de naam ENFA, wat stond voor Eerste Nederlandse Fabrikant van hoorn-, schildpad- en doublémonturen. Preciosa is het meest succesvolle merk van Frame Holland en werd eind jaren 40 voor het eerst geïntroduceerd.

Opvallend is dat Frame Holland nog steeds alles volledig in eigen huis produceert. Van de eerste ontwerpschetsen tot het daadwerkelijke productieproces en de bijbehorende kwaliteitscontroles; Frame Holland doet alles zelf én in Nederland. Alleen de machines die ze gebruiken zijn veelal afkomstig uit nabij gelegen Europese landen, maar ook daar brengen ze zelf modificaties op aan. Daar moet direct aan worden toegevoegd dat - ondanks de aanwezigheid van machines- het vervaardigen van de brillen nog steeds grotendeels handwerk is.

Herwaardering

Rond de wisseling van het millennium bracht Frame Holland een complete vintage acetaatcollectie Nederlandse brillen uit, geïnspireerd op de lange en rijke traditie van het merk. Het bleek een gouden zet want sindsdien kent Preciosa een heuse opleving. Bekende en minder bekende mensen in binnen- en buitenland weten het merk inmiddels op waarde te schatten.

Daarnaast profiteert Preciosa momenteel ook van de hedendaagse herwaardering van ambachtelijk gemaakte kwaliteitsproducten van eigen bodem. Zoals gezegd maakt Frame Holland al sinds 1936 dezelfde soort brillen en de afgelopen jaren zijn die weer volledig in de mode geraakt. Vakmensen die met passie en veel kennis van zaken brillen ontwerpen en maken in een klein dorp in Noord-Holland sinds de jaren 30: voor veel moderne bedrijven een jaloersmakende omschrijving.

Nu verkrijgbaar

Preciosa is uiteraard ook verkrijgbaar bij De Romph Opticiens. Heeft u interesse in een Preciosa-bril of wilt u de onderscheidende kwaliteit eens met eigen ogen bekijken? Kom dan bij ons langs in de winkel. Onze medewerkers informeren u graag over dit mooie Nederlandse merk en wie weet valt u ook voor de charmes van dit merk.