Wij zijn geopend maar werken wel zo veel mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 0182-611004.

Specialistische oogzorg

Wij zijn erkend optometrist

Specialistische oogzorg

Oogzorg

Specialistische zorg voor uw ogen

Bij De Romph Opticiens stopt de oogzorg niet bij uw bril of contactlenzen. Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij kan u gericht adviseren of doorverwijzen naar de huis- of oogarts.

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.

Op regionaal niveau werken oogartsen, huisartsen en optometristen nauw samen met elkaar. Dat heeft als voordeel dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Bel of mail en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en het maken van een afspraak!

ovn

De optometrist bij De Romph Opticiens is lid van het OVN (Optometristen Verening Nederland) en werkt volgens de gedragscode voor optometristen.

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. De optometrist bij De Romph Opticiens heeft een vierjarige HBO-opleiding afgerond en is ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici (landelijk erkend kwaliteitskeurmerk).

kwaliteitsregister
ksyos
Via het KSYOS telemedisch-centrum sturen huisartsen in de regio patiƫnten voor oogcontroles direct door naar onze optometrist. Bij De Romph Opticiens doen we vervolgens het onderzoek voor door de verzekering gedekt wordt. De bevindingen sturen we vervolgens terug naar de arts die eventueel doorverwijst naar een volgend specialist.