Momenteel werken wij alleen op afspraak. U kunt ons daarvoor bellen op 0182-611004.
Onze productie is vertraagd, mogelijk duurt de levering van uw bril langer dan normaal. Excuses voor dit ongemak.

https://deromphopticiens.nl/uploads/deromph-silhouette-brillen_1_20171201_151514.jpg

Silhouette - De bril als modeaccessoire

Door De Romph Opticiens 30 Nov, 2017  6498 keer gelezen

Silhouette

Op de eerste plaats worden brillen gemaakt om het gezichtsvermogen van mensen te verbeteren. Daar is iedereen het wel over eens. Toch werd in 1964 in Oostenrijk familiebedrijf Silhouette opgericht door Arnold Schmied met een opmerkelijke positionering: brillen zijn eerst modeaccessoires en pas daarna visuele hulpmiddelen.

van NASA tot barbie

Al meer dan vijftig jaar maakt Silhouette ‘exclusieve’ brillen, met de hand gemaakt in het Oostenrijkse Linz in een werkomgeving dat meer weg heeft van een kunstatelier dan een fabriekshal. En deze nieuwe benadering heeft zijn vruchten afgeworpen. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een van de bekendste merken ter wereld, gedragen door politici, Hollywoodsterren en koninginnen. Van NASA-astronauten tot Barbie-poppen, iedereen heeft weleens een Silhouette gedragen.

In de jaren zeventig en tachtig maakte Silhouette vooral indruk met opvallende monturen zoals de Futura, maar het bedrijf wist zich aan het einde van de jaren negentig opnieuw uit te vinden. Ontwerper Gerhard Fuchs kwam in 1998 met de Titan Minimal Art (TMA), de ideale bril voor het nieuwe millennium. Vederlicht, zonder schroeven of scharnieren en een klassieke, sobere uitstraling. De archetype bril was geboren.

TMA

Vanwege het onopvallende ontwerp is de TMA bovendien een bril die bijna iedereen staat. Het montuur van de TMA zorgt ervoor dat de nadruk op het gezicht komt te liggen en niet op de bril. Daarnaast zorgt het lichte en buigzame materiaal voor uitzonderlijk draagcomfort. De TMA is zelfs zo licht en stabiel, dat het model inmiddels door de NASA is gepromoveerd tot Certified Space Technology en geldt als de beste optie voor brildragende astronauten die een ruimtereis gaan maken.

Een van de bekendste TMA-modellen is de 8568. Dit is het model dat gedragen werd door Horatio Caine, de hoofdrolspeler van de televisieserie CSI: Miami. De manier waarop Horatio kijkt terwijl hij langzaam zijn TMA-zonnebril af is zo iconisch, dat het beeld is uitgegroeid tot een van de bekendste internetmemes. Ook Queen Elizabeth, Elton John, Bing Crosby en, iets recenter, Lady Gaga zijn regelmatig gespot met een bril van Silhouette en dat onderstreept de klasse van dit merk.

Standaard

Door de jaren heen is Silhouette van innovator naar trendsetter gegaan en heeft inmiddels met de TMA de status van klassieker bereikt. Ook hebben ze de standaard voor productietechnieken en materiaalkeuze verhoogd met hun vernieuwende modellen. Kortom, Silhouette heeft zijn plek in het pantheon van bekende merken meer dan verdiend.