Wij zijn geopend maar werken wel zo veel mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 0182-611004.

2billioneyes_1_20180109_083904

2billioneyes_1_20180109_083904

Two billion eyes

Door De Romph Opticiens 9 Jan, 2018  4680 keer gelezen

Voor elke bril die u koopt, zorgen wij voor een zichtbaar gelukkig mens in een ontwikkelingsland via de stichting TWOBILLIONEYES.

De Romph Opticiens is ambassadeur van de stichting TwoBillionEyes Foundation. Wij doen mee met het programma Een bril voor een bril. Voor elke bril die wij verkopen, doneren wij er een.

Eén miljard paar kostbare ogen. Prachtige ogen die niet scherp kunnen zien om te lezen, spelen, leren en werken.

Er zijn brillen op sterkte nodig. Heel veel brillen. Hoe realiseer je dat? De stichting TWOBILLIONEYES FOUNDATION heeft de oplossing: een betaalbare, sterke en mooie bril. Klaar in 10 minuten!

Wij geloven dat een betere wereld begint bij beter zien.
Goed zien is voor elk mens van levensbelang. Eén miljard kinderen en volwassenen zien niet goed. Zij willen lezen, spelen, leren en werken. Een inkomen realiseren voor hun gezin en daarmee een bijdrage leveren aan de lokale economie. Nadenken over wereldse zaken. Voor veel mensen is een bril onbetaalbaar. Vaak zit de dichtstbijzijnde opticien honderden kilometers verderop.

Na jaren van research heeft TWOBILLIONEYES de oplossing gevonden waardoor iedereen een bril aangemeten kan krijgen. Deze wordt ter plekke samengesteld met behulp van een toolkit. Zij trainen lokale bevolking die met de uitrusting een oogmeting kunnen uitvoeren en de bril ter plekke op maat maken. Deze uitrusting is overal te gebruiken, zonder stroom, zonder kostbare machines. De kosten zijn zo laag dat onze droom voor goed zicht voor iedereen nu voor het eerst in de geschiedenis binnen handbereik ligt.

Opticiens in Nederland en wereldwijd helpen mee om dit plan te realiseren: voor elke verkochte bril, wordt er één gedoneerd via de Stichting TwoBillionEyes Foundation.

Vind uit hoe u kunt bijdragen: http://www.twobillioneyes.org

De Nobelprijswinnaar van morgen, heeft vandaag een bril nodig!

Bekijk de video en volg TWOBILLIONEYES op Facebook