deromph_situaties_30_2021_1_20211108_095410

Scherp zien

Hoe doe ik mijn lenzen uit

Hoe doe ik mijn lenzen uit?

Net zoals het indoen van lenzen, kan het uitdoen van lenzen best lastig zijn. Heeft u pas lenzen gekregen en weet u niet zo goed hoe u uw lenzen moet uitdoen? Lees dan snel de onderstaande stappen door en bekijk het filmpje!

Zo doet u uw lenzen uit

Stap 1: trek uw bovenste ooglid bij uw wimper omhoog.

Zorg ervoor dat uw handen goed schoon zijn en trek het bovenste ooglid bij uw wimper omhoog. Probeer omhoog te kijken terwijl u deze stap uitvoert.

Stap 2: trek uw onderste ooglid omlaag en knijp de lens van uw oog.

Met de hand waarmee u de lens gaat uitnemen trekt u met uw middelvinger het onderste ooglid omlaag. Met de duim en wijsvinger van dezelfde hand kan u dan met een knijpende beweging de lens van uw oog nemen.

Stap 3: knipper een aantal keer met uw oog.

Het kan even oncomfortabel voelen als u de lens van uw oog af heeft gehaald. Knipper daarom een aantal keer met uw oog, zodat de irritatie verdwijnt.

Stap 4: plaats de lens in uw handpalm.

Neem nu de lens van uw wijsvinger en leg hem in de handpalm van uw andere hand. Zo kunt u de lens makkelijk schoonmaken. Als u wegwerplenzen heeft, slaat u deze en de volgende stappen uiteraard over.

Stap 5: vul uw lenzendoosje met lenzenvloeistof.

Doe alvast lenzenvloeistof in uw lenzendoosje, zodat u zo meteen de lens na het schoonmaken direct in het doosje kan doen.

Stap 6: druppel lenzenvloeistof op uw lens.

Nu moet u uw lens schoonmaken. Dat doet u door lenzenvloeistof op de lens in uw handpalm te druppelen.

Stap 7: maak de lens schoon met een roterende beweging.

U maakt de lens schoon door met uw vinger een roterende beweging over de lens te maken. Pas op dat u met uw nagel de lens niet aanraakt, om beschadigingen te voorkomen.

Stap 8: plaats de lens in het lenzendoosje

Als u klaar bent met het schoonmaken doet u de lens in het doosje. Herhaal de bovenstaande stappen ook voor de lens in uw andere oog en doe het doosje dicht.

Volgt u de stappen, maar lukt het toch niet om de lens uit te doen? Dan is uw oog misschien te droog, waardoor de lens blijft plakken. Het helpt dan meestal om een paar oogdruppels in uw oog te doen en even te wachten. Daarna krijgt u de lens waarschijnlijk wel uit uw oog.

Hulp nodig bij het uitdoen van uw lenzen?

Nog vragen of extra hulp nodig? Neem contact met ons op!