av_deromph_opticiens_adriaan_verhoeven_fotografie_16_1_20211108_095846

Scherp zien

Hoe doe ik mijn lenzen in?

Hoe doe ik mijn lenzen in?

Gaat u voor het eerst lenzen dragen? Dan kan het in het begin lastig zijn om de lenzen in te doen. Met de onderstaande zes stappen leert u echter heel snel hoe het moet. En, het inzetten van de lenzen wordt steeds makkelijker als u het vaker doet. Lees dus snel verder om te leren hoe u uw lenzen inzet.

Zo doet u uw lenzen in

Stap 1: was allereerst uw handen.

Was eerst uw handen goed met zeep voordat u uw lenzen indoet. Het is namelijk van belang dat de lenzen niet vies worden als u ze inzet. Pas ook goed op dat er geen zeepresten op uw hand zitten, want dat prikt in de ogen. Droog uw handen af met een tissue of een schone handdoek.

Stap 2: open de verpakking of het doosje en neem de lens uit.

Leg de verpakking of het doosje op een vlak oppervlak voor u neer, zodat de lenzen niet eruit kunnen vallen. Probeer met het topje van uw vinger de eerste lens uit de verpakking te halen. Let erop dat u zo min mogelijk uw nagels gebruikt, om de lens niet te beschadigen.

Stap 3: leg de lens als een kommetje op de top van uw wijsvinger.

Als de lens als een kommetje op uw wijsvinger ligt, kan u hem in een keer goed indoen.

Stap 4: trek met uw ene hand het bovenste ooglid bij de wimper omhoog.

Met de hand die u vrij heeft, trekt u uw bovenste ooglid omhoog. Dat is dus de hand waar de lens niet op ligt.

Stap 5: trek met uw andere hand het onderste ooglid omlaag en plaats de lens op uw pupil.

Terwijl u met uw andere hand uw bovenste ooglid omhooghoudt, trekt u met uw andere hand uw onderste ooglid omlaag. Blijf goed vooruitkijken in de spiegel en knipper niet totdat de lens op het oog ligt.

Stap 6: knipper een aantal keer met uw oog, zodat de lens goed zit.

Als de lens op uw pupil ligt, moet u vaak eerst een paar keer knipperen voordat de lens in uw oog aangenaam aanvoelt. Zit hij goed? Dan kunt u uw andere lens indoen volgens dezelfde stappen.

Als de lens niet blijft zitten of irriteert, moet u de lens nog een keer reinigen en de bovenstaande stappen nogmaals herhalen. Let er ook goed op dat het lenzendoosje schoon blijft. Dat doet u door deze telkens om te spoelen met een speciale zoutoplossing als u uw lenzen heeft ingedaan.

Hulp nodig bij het indoen van uw lenzen?

Nog vragen of extra hulp nodig? Neem contact met ons op!