deRomph_situaties_29_2021

Past er op elk oog een lens?

Elk oog heeft zijn eigen vorm, grootte en sterkte. Soms lijken je rechter- en linkeroog een beetje op elkaar, maar meestal niet. Dit heeft gevolgen voor het type lens dat op jouw oog past. De lens die je draagt, moet namelijk goed passen. Dan blijft je oog gezond, heb je goed zicht en ervaar je prettig draagcomfort.

Bij een simpel, gemiddeld oog zijn er veel goede standaard soorten fabriekslenzen die een prima kijkoplossing voor je kunnen zijn. Dit zijn zachte lenzen die in mallen geproduceerd worden met een gemiddelde passing en sterkte.

Hebben jouw ogen wat ingewikkeldere eigenschappen, waardoor fabriekslenzen geen oplossing zijn? Of wil je optimaal zicht en het hoogste draagcomfort voor je ogen? In die gevallen zijn op maat geslepen lenzen een oplossing.

Wil jij lenzen aanschaffen of je lenzen laten aanpassen? Dan doen we bij De Romph een oogmeting, we beoordelen de conditie van je ogen en we maken een 3D-foto van je ogen. De info die hieruit voortkomt, sturen we vervolgens naar onze lenzenproducent.

Onze producent maakt dan een harde of zachte contactlens die naadloos op jouw oog past. Deze lenzen kunnen zowel voor verte- als multifocale kijkbehoeftes geproduceerd worden. Op deze manier is gelukkig voor nagenoeg elk oog een mooie lensoplossing te vinden.