deRomph_situaties_21_2021

Oogzorg

Bescherm uw ogen

Bescherm uw ogen, draag ZEISS

Zonnebrandcrème is een belangrijk en onmisbaar middel waarmee wij onze huid kunnen beschermen tegen UV-straling. Maar onze ogen worden ook elke dag blootgesteld aan UV-straling, en dan is zonnebrandcrème geen optie. Traditionele brillenglazen bieden daarnaast geen of slechts gedeeltelijk bescherming. Gelukkig biedt ZEISS nu volledige UV-bescherming in alle kunststofglazen.

Uw ogen zijn namelijk erg gevoelig voor UV-straling en zodra u de deur uitstapt, ongeacht het tijdstip of weerbericht, wordt u eraan blootgesteld. En zonder bescherming kan langdurige blootstelling op termijn leiden tot oogaandoeningen zoals staar of versnelde veroudering van het omliggende weefsel. Er worden daarom steeds vaker brillenglazen aangeboden met beschermingsniveaus en een goede zonnebril is vaak ook een oplossing.

Het probleem van de zonnebril is echter dat die veelal niet bewust als beschermmiddel wordt gedragen en bovendien zelden wanneer het bewolkt is. En uit recente onderzoeken is gebleken dat slechts 1 op de 5 brillenglazen voldoet aan het door gezondheidsorganisaties opgestelde minimum van 400 nanometer bescherming tegen UV-straling.

Goed nieuws dus voor brillendragers, want ZEISS heeft heldere brillenglazen ontwikkeld die dezelfde bescherming bieden als hoogwaardige zonnebrillen. ZEISS wil daarnaast niet meegaan in gepraat over verschillende beschermingsniveaus en biedt vanaf heden de garantie dat alle kunststof ZEISS-glazen volledige bescherming bieden tegen UV-straling. Dat geldt voor uw ogen en de huid eromheen.

Bent u geïnteresseerd in ZEISS-glazen of wilt u meer informatie over welke risico’s u loopt en hoe u die kunt verminderen? Kom dan langs bij De Romph Opticiens in Waddinxveen en spreek een van onze deskundige medewerkers aan of maak een afspraak bij onze optometrist.