deRomph_situaties_07_20211

Zo controleren wij uw bril

Wist u dat uw nieuwe bril door meerdere controles heen gaat, nog voordat wij uw bril goedkeuren? De eerste controle vindt plaats bij de binnenkomst van de glazen. We kijken dan naar het glastype, de sterkte, de eventuele kleur en de centrering.

Vervolgens controleren we de glazen nogmaals op het moment dat wij uw glazen inslijpen in ons atelier. De glazen worden namelijk rond, in een bepaalde diameter, bij ons aangeleverd. Wij zorgen met het inslijpen ervoor dat het glas op de juiste manier in uw montuur past.

Eventueel zorgen we er dan ook voor dat de randen van de glazen mooi gepolijst worden. En bij monturen met schroefjes zetten we de schroefjes extra goed vast met een speciale locktite voor montuurschroefjes. Zo weten we zeker dat het glas stevig blijft zitten.

Bij de eindcontrole worden de gegevens van de centratie en de sterkte opnieuw gecontroleerd. Dan pas keuren we uw bril goed om afgeleverd te mogen worden. Tijdens deze controles gebruiken wij ook de graveringen in het glas. Hierover lees je meer in dit blog: De geheimen van het multifocale glas | De Romph Opticiens.

Nadat uw bril alle controles heeft doorgelopen, maken we de glazen helemaal schoon en verwijderen we alle stempels die erop zaten. We zoeken het bijpassende kokertje van het merk van uw montuur en we verpakken alles netjes met een spraytje erbij. Hierna kan de bril afgeleverd of opgehaald worden.

We zijn erg blij dat we zo alle brillen in ons eigen atelier op maat kunnen maken.